Den ultimative guide for at spare penge og leve grønt

Dyrk din egen mad – Det er langtfra så indviklet eller tidskrævende som det lyder, og det vil eliminere den store miljøpåvirkning fra alle kølebiler og fly som importerer bær fra Sydamerika. Kirsebærtomater, salat og bønner er de bedste fødevarer at dyrke hvis du vil spare penge. For dem af os, der ikke har en have, kan urter på en vindueskarm spare hundredvis af rigsdaler på lang sigt.

Installer en regntønde for å opsamle regnvand fra dine nedløbsrør. Det vandet du sparer kan derefter bruges til at vande alle dine planter. Bor du i et område med meget regn så kan du overveje at købe flere tønder og koble dem sammen, da en regnstorm kan give hundredvis af liter i visse regioner.

Lav din egen kompost. Få orme! Brug køkkenaffald og giv det til dine orme. De vil spise det, fordøje det – og siden har du fået en gratis kompost! Du kan købe en kompostbeholder fra din kommune og så bare fylde den med dine vegetabilske skræller, teposer og græs, og lade ormene fikse alt!

Støt lokalt dyrket mad. Bor du i en by så kan du forsøge at gå til en landbomarked i nærheden af dig. Du kan spare op til 30%! Det understøtter småbønder og skærer ned på forureningen fra transport af mad fra andre lande.

Udskift dine pærer med LED-lys. En lille investering i LED kan spare hundredvis, eller endda tusindvis, af rigsdaler (og en masse energi). Disse kan være i hele 10 år! Køb dem på salg og erstat dem langsomt.

Installer en programmerbar termostat. Denne smarte lille enhed giver dig mulighed til at programmere din varme eller luftkonditionering så den tændes da då kommer hjem, og slukkes mens du er væk eller sover. Det kan spare massevis af penge på din elregning, spare energi og reducere forureningen.

Sæt alle dine vigtige elektronik på strømskinner. Selv når de er ”slukket” vil dine tv, elektroniske udstyr, kabelkasser, WIFI-routere, og computere fortsætte med at trække strøm hele dagen. Sæt dem alle på en strømskinne. Sluk dem helt om natten, eller når du forlader huset, for at reducere energiforbruget og spare penge.

Brug genopladelige batterier. På lang sigt bør du investere i et komplet sæt af genopladelige batterier til alle dit udstyr, fjernenheder og røgalarmer i huset. At genoplade batterier holder døde batterier væk fra lossepladsen og sparer dig penge på lang sigt. Køb dem på salg og udstyr dig gradvis.

Lav dit eget rengøringsmiddel. De fleste rengøringsmidler købte fra butikken er fulde af grimme kemikalier, du virkelig ikke vil forurene dit hjem med. Men der er tonsvis af gode rengøringsmidler som du kan gøre derhjemme og som fungerer lige så godt, og kun koster nogle øren at lave!

Installere vandluftanlæg til vasken. Disse er billige og nemme at installere, og de reducerer også vandstrømmen til din vask, så du sparer penge på dit vandforbrug.

Reducer dit rejsende. Når det er muligt bør du benytte offentlige transportmidler, samkørsel eller din cykel for at komme til arbejdspladsen eller bevæge dig rundt. Når du kan bor du derfor samle dine ærinder og gøre ærinder for venner og naboer, så du kan reducere antallet af bilture. Dette vil spare benzin og slitage på bilen, samt bidrage til at forbedre luftkvaliteten i din by.

Prøv at bruge penge mindre. Begræns dine udgifter i bare en måned til kun de ting du absolut har brug for at kunne overleve, ligesom husleje, regninger, medicin, nødvendige fødevarer, benzin, eller penge til busbilletter, osv. Spørg dig selv, før du køber noget: ”Har jeg brug for dette for at overleve?”, og hvis svaret er nej, så skal du ikke købe det. Ting du vil undgå at købe i 30 dage er f.eks. biografbilletter, junkfood, luksus kaffe, tøj, musik, frisører, osv. Gør du dette i kun en måned vil du blive meget mere opmærksom på dine udgifter, og du vil spare massevis af penge.

Lave mad hjemme når det er muligt .Jo mere mad du laver fra basale, minimalt pakkede ingredienser som grøntsager, korn, kød, æg og krydderier, jo mere vil du spare på madvarer, og desto mindre effekt vil du have på miljøet. Desuden vil du blive meget sundere! Bonuspoint får du hvis du spiser efter sæson og køber lokalt dyrket mad.

Spar penge med dit køleskab. Forsøg at holde det så fuld at det forbliver koldt og da bliver mere effektivt. Masser af butikker har tilbagetagningsordninger hvor kunder, der køber en ny køleskab kan aflaste deres gamle køleskab. Alternativt kan du tage dit gamle apparat til en lokal genbrugsplads der det genanvendes gratis (Besøg “Recycle-more” for at finde dit nærmeste sted).

Tips som SolaMagicShop.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *