Terrassvärmare: Ordna din komfort för dina upplevelser utomhus

Även om sommaren är bra för att njuta av terrassen, finns det en ytterligare charm som kommer med att utvidga denna njutningen året runt. Med en terrassvärmare kan du fortfarande njuta av din terrass utan att behöva genomlida den nattliga kylan.

Terrassvärmare kommer i många olika former, inklusive fristående terrassvärmare af Solamagic, bordsmonterade terrassvärmare, kommersiell terrassvärmare, propan terrassvärmare, elektrisk terrassvärmare och slutligen naturgas terrassvärmare. Medan många husägare väljer traditionell terrassvärmare, finns det också möjlighet att välja fristående värmare som normalt används av restauranger. Fristående terrassvärmare är större (ca 2,4 m lång) och mer kraftfull än bordsvärmare.  Bordsvärmare, dock, eftersom de är lättare och mindre, är de mycket lättare att bära runt, vart du vill. För att hjälpa dig att bestämma den bästa terrassvärmaren för dina behov, överväg följande alternativ.

Image result for patio heater

Energikälla: Terrassvärmare är konstruerade att fungera med någon av tre olika bränsletyper: propan, naturgas eller elektricitet.  Naturgas används för permanent, stationära värmare.  Propan, bekvämt tillgänglig i tankar, tillåter att en värmare flyttas.  Infravärmare drivs ofta med el, även om vissa drivs av naturgas. Stationära aggregat är fördelaktigt eftersom de kan anslutas till din naturgaslinje, och därför behöver du inte byta eller fylla på.  Om du tänker flytta värmaren till olika platser, ska du välja en bärbar terrassvärmare med propan.  Bärbara terrassvärmare kan vara antingen fristående eller bordsmodeller.

Temperatur: Terrassvärmare har oftast flera olika inställningar. En terrassvärmares värme är klassade i BTU.  Som ett exempel, kommer en 45.000 BTU värmare producera en 6 m värmediameter.  Fristående värmeelement är ofta mer kraftfulla än bordsvärmare, och kan användas för större grupper. Vissa enheter har även en termometer som också kan ställa in temperatur som du vill att ditt utrymme ska ha, och då enkelt reglera det därifrån. De flesta av dessa stänger av sig av sig självt, när de når den inställda temperaturen.

Säkerhet: Många av de bärbara terrassvärmarna levereras med automatisk avstängning som kommer att stänga av antingen efter en viss tid, eller om bärbara terrassvärmare får sig en knuff eller blockeras av något. En bärbar terrassvärmare som har dessa funktioner kommer att eliminera eller minska risken för brand orsakas av värmaren. Denna säkerhetsfunktion är särskilt bra om du har husdjur eller barn.

Vart kan en terrassvärmare användas?

Det finns många ställen där du kan använda en terrassvärmare på. För utomhusbruk, kan en fristående gasvärmare leverera en enorm mängd värme till omgivande områden. För slutna utrymmen, liksom utrymmen utomhus, under tak, är en elektrisk bärbar terrassvärmare ditt bästa val.

Oavsett vilken typ av terrassvärmare du väljer, ska du läsa tillverkarens anvisningar och följa alla säkerhetsföreskrifter som de ger. Gör det och du har gott om värme att njuta av på din terrass, året runt.